Nieuwe locatie Cultuurplein(markt): Amelius van Oenemapark

Vast onderdeel van het Heerenveens UITfestival op 7 september aanstaande is de Cultuurplein(markt). Een plek waar bezoekers passief of actief kennis kunnen maken met het ruime aanbod van cultuuraanbieders in de regio: van tapdans tot oratoriumkoor en van fotografie tot goochelaar. Dit jaar verhuisd de markt van De Lindegracht naar het Amelius van Oenemapark.

Door de grote hoeveelheid van aanmeldingen voor optredens, vele interactieve workshops en de komst van de Frysklabbus én een reuzenrad voor 1 op 1 cultuurbelevingen moest de organisatie noodgedwongen uitwijken naar een nieuwe locatie. Organisator Janita Baron van de culturele partners vertelt hier over: “we hebben nog niet eerder zoveel verschillende cultuuraanbieders bij elkaar gekregen die allemaal super enthousiast zijn over het UITfestival en daar graag deel van uitmaken. Tijdens het programmeren bleek dit niet langer op de Lindegracht te kunnen en wijken we uit naar het Amelius van Oenemapark. Hierdoor kunnen wij gebruik maken van de faciliteiten van het Posthuis Theater en kunnen nog meer verenigingen, dansscholen en bands optreden”.

Wat kan het publiek verwachten? Janita: “alles! Het belooft een uitdagende dag te worden waar je theaterpreviews van het Posthuis ziet tot koren en verenigingen die zich presenteren. Daarnaast wilde ik graag meer een festivalgevoel creëren dus maken we gebruik van fun chairs in het gras en hoekjes waar je muziekinstrumenten uit kunt proberen, gewoon heerlijk een boek kunt lezen of met een cultuuraanbieder in gesprek kunt. Het park is tevens startpunt van een aantal leuke rondleidingen door het centrum, er zijn onder andere workshops fotografie, lino snede en gitaar. Op De Overkluizing staat een groot podium waar elk half uur een andere dans, theater of muzikaal optreden is. Voor iedereen is er iets te beleven deze zaterdagmiddag 7 september”.

Cultuurplein(markt) wordt georganiseerd door de culturele partners Heerenveen onder de vlag CultuurpleinHeerenveen.nl. De markt is op zaterdag 7 september van 12 tot 17 uur. Een aantal optredens gaan door tot 18 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *