Een nieuwe blik op… Marion Nagelhout van Dans, Fitness én Fysio HIER!

“Iedereen moet bij ons kunnen dansen!”

Marion leerde John Nagelhout kennen tijdens hun studie tot fysiotherapeut. Toen hij een baan bij SC Heerenveen aangeboden kreeg, moesten ze naar Heerenveen verhuizen. Eerst startten ze met een fysiopraktijk, maar ook fitness én dans bleven kriebelen. Inmiddels is er dus een heus imperium opgebouwd in Heerenveen, Wolvega en Tuk die naar alle waarschijnlijkheid door hun jongste dochter overgenomen gaat worden. Tenminste, in ieder geval het dansgedeelte. “Dat heeft ze van haar moeder.”

Als jong meisje was Marion altijd aan het dansen. Ze deed zelfs de vooropleiding van Lucia Marthas waar ze aangenomen werd. Helaas was dit destijds een private school en konden haar ouders dit moeilijk opbrengen. Wat ga je dan doen? Marion koos voor een interne opleiding bij haar dansschool in Zwolle. En ze besloot om na het vwo fysiotherapie te gaan studeren. Waar ze dus John ontmoette en de rest is geschiedenis.

Betaalbaar

De filosofie achter de HIER! bedrijven is heel simpel: het moet voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. En daarnaast kijkt Marion heel duidelijk naar de doelstelling van het kind. Wat wil hij/zij leren? En wat gebeurt er in zijn/haar belevingswereld? Daarom besloot ze ook om niet alle lessen zelf te gaan geven. Ze wilde dansers uit de scène die middenin het leven staan en de kinderen goed kunnen begeleiden in het vak. Of je nu voor je plezier danst of er verder mee wilt, iedereen kan bij Dans HIER! terecht.

“Enough = enough. Ik moet het met mijn 50 jaar niet eens meer willen om zelf al die lessen te geven. Ik sta er te ver van af en als ik geen zeventienjarige dochter had gehad wist ik niet eens meer wat er leefde. We hebben geweldige dansers in dienst die jonger zijn en dat veel beter kunnen!” Zelf geeft ze nog wel kleuterballet en musical in De Rinkelbom. Inmiddels gaat Marion alweer haar derde seizoen in en gaat het goed met haar bedrijf. “We hebben veel leerlingen en we zijn klaar voor de volgende stap: een interne opleiding creëren zodat leerlingen op een hoger niveau terecht kunnen komen naast hun studie en/of werk.”

Dansopleiding

Je ziet volgens haar teveel dansers die stranden omdat ze van hun dansopleiding nergens aan mee mogen doen en/of niet een andere opleiding er naast mogen doen. En door haar eigen ervaringen heeft Marion een heldere boodschap: “Bij ons kan iedereen meedansen op hoog niveau.” Marion is dan ook trots op het feit dat ze bekende dansers uit de underground hiphop scene aan het werk heeft én een geweldige dame, “ons lot uit de loterij”, Tahnee die de danswereld zo goed kent en het geheel op een hoger niveau brengt door haar lessen én haar organisatorische én social media skills.
“Er zijn verschillende leerlingen die aangenomen zijn bij diverse dansopleidingen, maar ook leerlingen die twijfelen. Die eigenlijk een goed stel hersenen hebben maar daarnaast ook fantastisch kunnen dansen. Wat doe je dan? En vergeet niet dat velen de droom hebben om mee te kunnen dansen bij gigs (optredens) en/of in een videoclip. Op sociale media worden leerlingen regelmatig benaderd. Doordat onze docenten zelf ook in die wereld zitten kunnen ze hun leerlingen goed begeleiden. Welke opdracht neem je wel aan? En, ze leren leerlingen om ook goed stil te staan bij wat je post op sociale media. Want als je eenmaal een bepaald soort opdrachten aanneemt, ben je getekend voor de rest van je, mogelijke, carrière.”
Marion heeft duidelijk zin in het nieuwe seizoen, 2020-2021. “We gaan er een mooi jaar van maken!”

Dans Hier! Dansdocenten stellen zich voor:

Tahnee Masela
“Mijn naam is Tahnee, professioneel danseres, choreografe en docent in en buiten Nederland. De stijl waar ik bekend om sta is Commercial. Ik geef en heb les/workshops gegeven op verschillende grote scholen in Nederland waaronder Amsterdam Dance Centre, Global Dance Centre, Divergent Movements, Dans HIER!, Albeda Danscollege, Orokana workshops wintereditie en mijn eigen concept ‘Collab Wednesday’ bij TST Studio's. Andere credits: Shary-An, Davina Michelle x Elieve Tour, Wesly Bronkhorst, Doutzen Kroes, Hunkemöller Doutzen series, The Progress ‘Dean Lee’, Touch of Gold, Trots.
Lessen: Heels, Commercial, Techniek, Acro, Modern

Fabian Weijdema
“Ik ben professioneel danser en docent in Nederland. Sinds mijn vierde ben ik begonnen met dansen en tot de dag van vandaag doe ik het nog steeds met heel veel passie. Mijn hoogtepunten in mijn carrière zijn tot nu toe nog geweest; So You Think You Can Dance (3e plaats), Holland’s Got Talent (Golden ticket & halve finale) en Ladies of Soul. Andere credits: Let's Dance, Og3ne, Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, SBMG, Glennis Grace en Timor Steffens.
Lessen: Hiphop

Danique Los
‘’LEGGO’’ is het eerste wat ik schreeuw wanneer de muziek aangaat, de studenten klaar staan en ik net een stukje van de choreografie heb uitgelegd. Een van de belangrijkste dingen vind ik dat studenten genieten, ervaren, ontwikkelen en creativiteit uitwisselen. Ik voel dans in hart en nieren. En heb in videoclips gedanst van onder andere Rushhour, Gio en Firstman.”
Lessen: Fusion (Mix Hiphop, Afro, Dancehall)

Justin Dion
“Hoe meer training, hoe meer groei, iets dat mij altijd al is verteld. Dans is voor mij iets speciaals, het brengt mij als danser niet alleen naar een hoger niveau maar ook als persoon. Ik gun het iedereen om met dans kennis te maken, alleen al door het eenmalig te ervaren kan alles veranderen. Create your own reality!”
Lessen: Hiphop

Nienke Zoon-Mak
“Mijn wens is dans voor ieder mens. Tijdens mijn dansopleiding aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, heb ik mij gespecialiseerd in moderne dans en mij verdiept in g-dans. Vanaf september ga ik lesgeven, zien we elkaar dan?”
Lessen: Modern jazz, Klassiek ballet

Tekst en foto: Janita Baron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *