In januari 2021 presenteren de culturele partners een nieuwe familiemusical: ‘Opskør in Herreturv’. De familiemusical heeft ‘100 jaar voetbal in Heerenveen’ als inspiratiebron genomen en wordt gedragen door de vier gezamenlijke culturele partners in Heerenveen.

Ga naar...

‘Opskør in Herreturv’, de nieuwe familiemusical in Heerenveen!

REGIO HEERENVEEN - In januari 2021 presenteren de culturele partners een nieuwe familiemusical: ‘Opskør in Herreturv’. De familiemusical heeft ‘100 jaar voetbal in Heerenveen’ als inspiratiebron genomen en wordt gedragen door de vier gezamenlijke culturele partners in Heerenveen. Naast het Posthuis Theater zijn dat Ateliers Majeur, Museum Heerenveen en Bibliotheken Mar en Fean. De musical wordt geschreven door Peter Sijbenga en componist is Dennis Dronkers. De voorstelling wordt geregisseerd door Romke Gabe Draaijer. Als producent is Evert Haagsma aangetrokken.

De culturele partners willen een kwaliteitsimpuls geven aan de cultuursector van de gemeente Heerenveen door het opnieuw organiseren van een eigen productie in het Posthuis Theater. Vanuit de expertise van de culturele partners is er een groot amateurnetwerk beschikbaar om een voorstelling te maken door en voor de gemeente Heerenveen. De productie is bedoeld om amateurs, zowel voor als achter de schermen, met professionele theatermakers en Friese acteurs te verbinden. De productie moet geschikt zijn voor de hele familie (8+) en inhoudelijk een verbinding hebben met de regio Heerenveen, zo is het uitgangspunt.

Het verhaal: Opskør in Herreturv

Peter Sijbenga over het script: “In deze nieuwe familiemusical nemen wij u mee naar Snorremark, dat land in het Hoge Noorden, bekend om zijn hoge bergen, zijn lage ponies, zijn geurige stokvis en zijn röde pømpeblæden. We vertellen u ook hoe het de SC Herreturv FC vergaat; een gezellige provinciale voetbalclub die zelden degradeert of promoveert, maar die zich plotseling mag verheugen in buitenlandse belangstelling... met alle gevolgen van dien. En natuurlijk maken we kennis met Herre, die er van droomt mascotte te worden. En met Attje, die absoluut niet op voetbal wil, tot groot verdriet van haar moeder, de voorzitster van SC Herreturv FC. Kortom, genoeg aanleiding om ons eens goed in het sport culturele leven van Snorremark te verdiepen! Jø!”

Creatief team

Productieleiding: Evert Haagsma
Regie: Romke Gabe Draaijer
Script: Peter Sijbenga
Componist: Dennis Dronkers

Speeldata

Dinsdag 12 januari 2021, 20.15 uur - Try-out
Donderdag 14 januari 2021, 20.15 uur - Première
Vrijdag 15 januari 2021, 20.15 uur - Voorstelling
Zaterdag 16 januari 2021, 20.15 uur - Voorstelling
Zondag 17 januari 2021, 15.00 uur - Voorstelling

Meedoen? We zoeken amateurspelers!

Audities - Amateurspelers gevraagd!
In een setting van een heus theaterpodium zal er worden gespeeld door amateurs uit de regio (kinderen en volwassenen), samen met een aantal professionals. Voor de amateurs zullen er audities worden gehouden op zondag 6 september, in het Posthuis Theater in Heerenveen. Hierbij roepen we amateurspelers op om mee te doen.

Meespelen in de musical is niet vrijblijvend. Van oktober tot half januari moet er intensief worden gerepeteerd, in de namiddag of in de avond, en mogelijk ook in de weekenden, op zaterdag- of zondagmiddag. Een repetitie mag je alleen in heel bijzondere gevallen missen. Het kost heel veel tijd en inspanning, maar je krijgt er een unieke ervaring voor terug. Doel is om samen een fantastische familievoorstelling voor de regio Heerenveen te maken. De uitvoeringen vinden (onder voorbehoud van de maatregelen rond het coronavirus) plaats in week 2 van 2021, of kort daarna.

Audities 6 september

Ben je tussen de 8 en 108 jaar en wil je graag auditie doen voor een rol in de musical ‘Opskør in Herreturv’? Wil jij je talenten verder ontplooien en lijkt het je leuk om op het podium van een echt theater te spelen, te zingen, te acteren en/of te dansen? Kom dan auditie doen in het Posthuis Theater op zondag 6 september!

Geef je op vóór 23 augustus 2020 via de mail: info@posthuistheater.nl of via de post: Posthuis Theater, Fok 78, 8441 BR Heerenveen. Bij de opgave vermelden: Auditie Musical Herreturv. Vermeld bij je aanmelding je naam, adres, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer. En vertel er iets over jezelf bij en waarom je graag mee wilt doen.

Iedereen die zich aanmeldt voor de audities krijgt na 23 augustus een uitnodiging voor 6 september, met daarin het tijdstip waarop je op het toneel auditie doet. De artistieke leiding en de directie van de musical nemen de audities af.

Bekijk de flyer voor de audities hier.

Kaartjes kopen

Via deze link kun je kaartjes kopen voor de voorstelling.