Update december 2020:

Familiemusical ‘Opskør in Herreturv’, in Heerenveen uitgesteld. Lees hier het persbericht.

 

In januari 2021 presenteren de culturele partners een nieuwe familiemusical: ‘Opskør in Herreturv’. De familiemusical heeft ‘100 jaar voetbal in Heerenveen’ als inspiratiebron genomen en wordt gedragen door de vier gezamenlijke culturele partners in Heerenveen.

Ga naar...

‘Opskør in Herreturv’, de nieuwe familiemusical in Heerenveen!

REGIO HEERENVEEN - In januari 2021 presenteren de culturele partners een nieuwe familiemusical: ‘Opskør in Herreturv’. De familiemusical heeft ‘100 jaar voetbal in Heerenveen’ als inspiratiebron genomen en wordt gedragen door de vier gezamenlijke culturele partners in Heerenveen. Naast het Posthuis Theater zijn dat Ateliers Majeur, Museum Heerenveen en Bibliotheken Mar en Fean. De musical wordt geschreven door Peter Sijbenga en componist is Dennis Dronkers. De voorstelling wordt geregisseerd door Romke Gabe Draaijer. Als producent is Evert Haagsma aangetrokken.

De culturele partners willen een kwaliteitsimpuls geven aan de cultuursector van de gemeente Heerenveen door het opnieuw organiseren van een eigen productie in het Posthuis Theater. Vanuit de expertise van de culturele partners is er een groot amateurnetwerk beschikbaar om een voorstelling te maken door en voor de gemeente Heerenveen. De productie is bedoeld om amateurs, zowel voor als achter de schermen, met professionele theatermakers en Friese acteurs te verbinden. De productie moet geschikt zijn voor de hele familie (8+) en inhoudelijk een verbinding hebben met de regio Heerenveen, zo is het uitgangspunt.

Het verhaal: Opskør in Herreturv

Peter Sijbenga over het script: “In deze nieuwe familiemusical nemen wij u mee naar Snorremark, dat land in het Hoge Noorden, bekend om zijn hoge bergen, zijn lage ponies, zijn geurige stokvis en zijn röde pømpeblæden. We vertellen u ook hoe het de SC Herreturv FC vergaat; een gezellige provinciale voetbalclub die zelden degradeert of promoveert, maar die zich plotseling mag verheugen in buitenlandse belangstelling... met alle gevolgen van dien. En natuurlijk maken we kennis met Herre, die er van droomt mascotte te worden. En met Attje, die absoluut niet op voetbal wil, tot groot verdriet van haar moeder, de voorzitster van SC Herreturv FC. Kortom, genoeg aanleiding om ons eens goed in het sport culturele leven van Snorremark te verdiepen! Jø!”

Creatief team

Productieleiding: Evert Haagsma
Regie: Romke Gabe Draaijer
Script: Peter Sijbenga
Componist: Dennis Dronkers

Spelers

In een setting van een heus theaterpodium zal er worden gespeeld door amateurs uit de regio (kinderen en volwassenen), samen met een aantal professionals. De musical is geschreven door muzikaal alleskunner Peter Sijbenga, met muzikale medewerking van Dennis Dronkers. Voor de regie tekent de jonge talentvolle theatermaker Romke Gabe Draaijer. De algehele productieleiding is in handen van Evert Haagsma.

Jelrik Koenders en Femke den Heijer, beide uit Heerenveen, mogen de hoofdrollen van Herre en Attje spelen in 'Opskør in Herreturv'. Daarnaast zullen onder anderen Nynke Heeg, Thijs Meester, Wybo Smids en Sybrecht Speerstra te zien zijn.

‘Opskør in Herreturv’ wordt opgevoerd in het Nederlands, met een vleugje Fries er tussendoor. Want we zitten niet voor niets in het Hoge Noorden. Jø!, zoals we al zeiden!

Script: Peter Sijbenga | Muziek: Dennis Dronkers | Spel: Nynke Heeg, Thijs Meester, Wybo Smids, Sybrecht Speerstra, Jeske Krol, Yvet Bahlmann, Boris Lode, Wyanne Papjes, Nynke Ebbens, Jelrik Koenders, Nick van Dasselaar, Femke den Heijer, Shakira Nabanda, Emmely Evers, Jacob Hettinga, Thessa van Limburg, Henny van Es, Laura van der Ploeg, Tineke Nicolai, Wim Grondstra, Frederika Slump, Hans Koekkoek, Jannet Rienks | Regie: Romke Gabe Draaijer | Productie: Evert Haagsma

De familiemusical 'Opskør in Herreturv' is een gezamenlijke productie van het Posthuis Theater, Ateliers Majeur, het Heerenveen Museum en Bibliotheken Mar en Fean, Heerenveen, met een financiële ondersteuning van de gemeente Heerenveen.

Speeldata

Dinsdag 12 januari 2021, 20.15 uur - Try-out
Donderdag 14 januari 2021, 20.15 uur - Première
Vrijdag 15 januari 2021, 20.15 uur - Voorstelling
Zaterdag 16 januari 2021, 20.15 uur - Voorstelling
Zondag 17 januari 2021, 15.00 uur - Voorstelling

Kaartjes kopen

Via deze link kun je kaartjes kopen voor de voorstelling.