Straattheater, foodtrucks, cultuurmarkt en veel muziek op Heerenveens UITfestival

Zaterdag 2 en zondag 3 september staat het centrum van Heerenveen in het teken van het Heerenveens UITfestival.

Dat betekent een dag vol straattheater, een culturele markt op de Lindegracht en het Van Harenspad, podia met muziek, kunst maken, een foodtruckfestival op het Gemeenteplein en ’s avonds het Van Rock tot Rollfestival op de Nieuwstraat en het Heerengrachtconcert. Het Heerenveens UITfestival is de verbindende naam achter alle activiteiten die elk jaar op de eerste zaterdag van september in Heerenveen plaatsvinden, als start van het nieuwe culturele seizoen.

Soul en Food
Op zaterdag 2 september start om 10.00 uur het Soul en Foodfestival met diverse foodtrucks en een boeren- en ambachtsmarkt. Voor iedereen zal er tot ’s avonds allerlei lekkers te bewonderen en te proeven zijn. De line-up is zeer divers en wordt aangevuld met lokale initiatieven. Tijd foodtrucks: zaterdag 10.00-23.00 uur, zondag 11.00-20.00 uur. Tijd boeren- en ambachtsmarkt: zaterdag 10.00-17.00 uur, zondag 11.00-17.00 uur.

Straattheater
Vlak na de start van het Soul en Foodfestival kun je op verschillende locaties in het centrum straattheateracts tegenkomen! Een aantal groepen volgt een route door het centrum, anderen hebben een vaste locatie. Loop mee en/of zoek ze op! Kinderen zijn weer welkom bij de Waterballonnen van Wetterwille tegenover het Posthuis Theater. En ook het Molenplein wordt dit jaar bij de festiviteiten betrokken met o.a. straatacts die hier langskomen en het Flower Powerkoor dat hier optreedt.

Cultuurmarkt
Vanaf 12.00 uur kun je op zoek naar nieuwe ideeën, cursussen en voorstellingen tijdens de cultuurmarkt langs de Lindegracht en het Van Harenspad. Cultureel Heerenveen en de directe omgeving is aanwezig met diverse stands om kennis met jou te maken. Nieuw dit jaar is de aftrap van Cultuurplein Heerenveen, een samenwerking tussen de culturele instellingen: Bibliotheek, Posthuis Theater, Museum Heerenveen en Ateliers Majeur. Hun hoofddoel is om Heerenveen meer te profileren als een gemeente waar alle inwoners cultuur in de verschillende facetten kunnen beleven en/of actief meedoen. Daartoe hebben ze een nieuwe website (cultuurpleinheerenveen.nl) én organiseren ze de cultuurmarkt op zaterdag 2 september. Met veel optredens op de twee podia, maar ook hands-on workshops om bijvoorbeeld muziekinstrumenten zelf eens uit te proberen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een miniworkshop ‘over de rode loper’ volgen en zelf kunst maken.

Podia
Op twee promopodia (Op de Overkluizing en het Rock tot Rollpodium in de Nieuwstraat) vinden ’s middags diverse korte optredens plaats van o.a. Vocaliezz, de Rockband van Talant, Ensemble Tiramisu, de winnaars van The Voice of Heerenveen 2017, maar ook de leerlingen én docentenband van Ateliers Majeur.

Van Rock tot Roll festival
Voor de negende keer gaat op de Nieuwstraat het van Rock tot Roll festival los. Achter het van Rock tot Roll festival zitten Geert en Anita Semplonius van café De Skoffel. Ook dit jaar hebben de organisatoren weer topartiesten naar Heerenveen gehaald zoals The Boogie Dogs (Rock ’n Roll), Kaboom (Anouk Tribute band), Voodoo Child (The Prodigy Tribute band) en British Fame (laat je meevoeren langs de hoogtepunten uit de geschiedenis van de Britse (hard)rock!). De Nieuwstraat zal deze dag deels worden afgesloten. Voor de kinderen is er een springkussen en DJ Heavy P zal vanaf 16.00 uur het feestje laten losbarsten.

Heerengracht Concert
Vanaf circa 20.00 zal het Heerengracht Concert plaatsvinden op de Heerengracht tegenover het Posthuis Theater. Dat programma ziet er als volgt uit: Tussen 20.00-21.15 uur treedt de Stageband Jazz Orchestra met acht strijkers onder leiding van Hieke Dam en Amerikaanse trompettist Kurt Weiss op. Vervolgens is het de beurt aan Niek Boes, van 21.15-21.40 uur, een internationale show met cabaret, humor, vocal comedy, interactie en geluiden die alle zintuigen prikkelt. Als afsluiter zijn vanaf 21.40-23.00 uur: 3JS, Boris, Alides Hidding “Time Bandits”, Lo van Gorp en een special Mystery Guest, onder leiding van De Sietse Huisman Band te zien en te horen.

Voor meer informatie, precieze aanvangstijden en andere laatste nieuwtjes volg je @HeerenveenUIT op facebook of bezoek je de website www.heerenveenuitfestival.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *