oktober, 2017

12okt(okt 12)11:0015(okt 15)11:00Heerenveen Geschiedenis WeekendMuseum HeerenveenPlein:Erfgoedplein,Verhalenplein

Meer lezen

Evenement beschrijving

Heel historisch Heerenveen pakt uit van 12 – 15 oktober met een weekend boordevol historie. Lezingen, pop-up tentoonstelling, muziek en rondleidingen, de Heerenveense geschiedenis Quiz en nog veel meer. Het weekend van de Heerenveense geschiedenis is een samenwerkingsinitiatief van Museum Heerenveen, Werkgroep Oud Heerenveen, de Bibliotheek Heerenveen en het Dokumintaasjesintrum Jobbegea.

Het doel van het eerste Heerenveen Geschiedenis Weekend is om alle inwoners en bezoekers van onze gemeente bekend te maken met de rijke geschiedenis van Heerenveen en hen dit zelf ook te laten ontdekken. Waar liggen de wortels van Heerenveen en de Feansters? Niet veel mensen delen het verleden in Heerenveen maar wel een toekomst. Heerenveen is daardoor een complexe plaats om van te houden, of om te kennen. Het is geen stad en de focus ligt overduidelijk op twee sportcomplexen buiten het centrum. Nemen we mensen mee door het centrum horen we echter geregeld: ik wist niet dat Heerenveen zo leuk was! Laat u ook verrassen door de geschiedenis van Heerenveen. Verwacht een bijzonder mooi programma met actuele talks, tours, tentoonstellingen en meer.

Highlights Heerenveen Geschiedenis Weekend:
Op 12 oktober geeft Govert Schilling, Nederlandse wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde, een lezing over de Oerknal in de bibliotheek Heerenveen. Op zaterdagochtend 14 oktober kunt u met de Werkgroep Oud Heerenveen op wandeltocht en fietstocht door het Heerenveen van Ferdinand Domela Nieuwenhuis. Beide tochten eindigen met een korte rondleiding in het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum. Zondag 15 oktober vertelt Monica Soeting, hoofdredacteur en recensent, over Cissy van Marxveldt, Nederlands bekendste schrijfster van meisjesboeken. Wat maakte haar boeken zo succesvol? We sluiten het weekend af op zondagmiddag met de Heerenveense Geschiedenis Quiz. Wat weet u van het Heerenveen van weleer? De uitgebreide programmabeschrijving van het Heerenveen Geschiedenis Weekend met tijden en locaties is vanaf half september ook te zien op www.heerenveenmuseum.nl.

Praktische informatie
Datum: 12 – 15 oktober
Locatie: Museum Heerenveen, Minckelersstraat 11 en Bibliotheek Heerenveen
Entree: Divers

Tijd

12 (Donderdag) 11:00 - 15 (Zondag) 17:00

Locatie

Museum Heerenveen

Minckelersstraat 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X