Eerste Cultuurklank Festival was een overweldigend succes

Heerenveen – Afgelopen weekend, 20 en 21 januari, werd het eerste Cultuurklank Festival georganiseerd in De Rinkelbom in Heerenveen. Er kwamen dit weekend 442 bezoekers af op dit gratis festival vol cultuur. De organisatie noemt het een overweldigend succes en gaat deze formule vaker toepassen.

Ateliers Majeur organiseerde dit festival om het werkwoord culturen, net zo goed voor je als sporten, te promoten. Vele organisaties en cultuurdocenten uit de regio sloten aan en zorgden voor een gevarieerd programma waar de bezoekers gratis aan konden deelnemen. Hiermee hoopt Ateliers Majeur een zaadje geplant te hebben voor een nieuwe blik op cultureel Heerenveen.

De bezoekers kregen na afloop een scheurkaartje om aan te kunnen geven wat ze er van vonden: de meerderheid kon niet voor 1 woord kiezen. Ze vonden het tof, gezellig en inspirerend. Daarmee noemt de organisatie dit eerste festival een goed startpunt om het verder uit te bouwen.

De hoogtepunten van het festival waren er vele, elke bezoeker had zijn of haar voorkeur. Met name de optredens van Iris Kroes, Mosken, Faya en Bigband OSG Sevenwolden trokken veel bezoekers. Ook populair waren de workshops van Kunstlokaal no 8 uit Jubbega, Het mobiele Naaiatelier, Viool/Contrabas en karaoke. Iedereen kon en mocht meeculturen. Het nieuwe werkwoord culturen werd dan ook met veel enthousiasme ontvangen door bezoekers.

Facebookpagina CultuurklankFestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *